Hírek

Img

Magyar Faesztergályos Egyesület közgyűlésre meghívó

2024.09.29
Írta: Szalai Csaba elnök

M E G H Í V Ó

a

Magyar Faesztergályos Egyesület közgyűlésre

Tisztelt Egyesületi Tag!

Alulírott Szalai Csaba egyesületi elnök az egyesület elnökségének képviseletében az egyesület közgyűlését a nyilvántartó bíróság a Székesfehérvári Törvényszék 7.Pk. 60.101/2016/23. sorszámú hiánypótló végzésében foglaltak megtárgyalására az alábbiak szerint összehívom:

A közgyűlés helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100./153-as épület

A közgyűlés időpontja: 2024. szeptember 20. (péntek) 14.00 óra

A közgyűlés napirendi pontjai:

Tájékoztatom a Tisztelt Tagokat, hogy az Egyesület 2024. május 18. napján megtartott közgyűlésén meghozott határozatok alapján az Egyesület által kezdeményezett változásbejegyzési ügyben a nyilvántartó bíróság 23. sorszám alatt hiánypótlási felhívást bocsátott ki, melynek értelmében a felhívásban foglaltak teljesítésére a közgyűlés újbóli összehívása és határozatok meghozatala szükséges. A jelen meghívóhoz tájékoztatásul mellékelem a Törvényszék 23. sorszámú hiánypótlási felhívását. A napirendek a felhívásban foglaltak teljesítéséhez szükséges tartalommal kerülnek megjelölésre az alábbiak szerint:

1. A közgyűlés tisztségviselőinek (levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők) megválasztása, határozatképesség megállapítása
2. A legutóbbi közgyűlésen elhatározott tagdíj módosítással összefüggésben és a hiánypótlás figyelembevételével az egyesület alapszabályának a tagdíjra vonatkozó IV. fejezete módosítása. A módosításhoz kapcsolódóan az elnökség javasolja, hogy az alapszabály a tagdíj fizetésére kötelezettek, a tagdíj meghatározásának rendje és az esedékesség vonatkozásában szabályozza a díjfizetés kereteit, praktikus okokból ne tartalmazza a tagdíj konkrét összegét, amelyet minden gazdasági évre vonatkozóan eddig is és a jövőben is az egyesület közgyűlése jogosult meghatározni.
3. A Kosaras György elnökségi tag megválasztásáról rendelkező közgyűlési határozat pontosítása a törvényszék hiánypótlási felhívásában foglaltaknak megfelelően. Az elnökség javasolja, hogy az új elnökségi tagot a közgyűlés a jelenleg regnáló elnökség mandátumának lejártáig terjedő időre, azaz 2026.11.05. napjáig terjedő időre válassza meg.
4. Alapszabály módosítása a fenti 2. és 3. napirendek tárgyában meghozott határozatok átvezetésére a hiánypótlási felhívásban foglaltak alapján.

A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazati joggal rendelkező tagok többsége jelen van.
Tájékoztatom, hogy határozatképtelenség esetére a megismételt közgyűlés 2024. szeptember 30. napján 9.00 órakor kerül megtartásra fent megjelölt helyszínen a 8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100./153-as ép. szám alatt. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a megismételt közgyűlés a jelen meghívóban szereplő ügyekben a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes (Ptk.3:76.§ (3) bek.).
Kérem a Tisztelt Tagokat, hogy részvételi szándékukat, illetve akadályoztatásukat elektronikus levélben a szalai.csaba@mafae.hu e-mail címre szíveskedjenek lehetőség szerint mielőbb jelezni! A napirendi pontok fontossága miatt a megjelenésetekre számítok. Székesfehérvár, 2024. augusztus 29. Tisztelettel:
Szalai Csaba elnök
MAFAE